Den som väntar på något stort … kan inte vänta för länge. Efter en heldag på sjön så började det skymma, och Natali Sundkvist började planera för hemfärden. Då högg drömgäddan på över 13 kilo!
Det var sannerligen ett präktigt personligt rekord som väntade i skymningen för flitiga gäddfiskaren Natali Sundkvist.
– Det är en ynnest att få se och hålla i en sådan gädda, konstaterar hon glatt för Fiskejournalen.
Här kommer hennes egen berättelse om det lyckade fiskafänget:

Fisken var 56 centimeter i omkrets.
”Jag hade bestämt mig för en heldag i min närmaste sjö. Där tar jag mig med permobilen till iskanten. Jag hade varit dit kvällen innan och borrat upp gäddmeteshål, för att maximera chansen. Riggade spöna och satt mig med frukosten och kaffe. En bekant dök upp och hjälpte mig med lite betesfiskpimpling. Mitt på dagen kom äntligen första fället. Dock bom. Men bara nån halvtimme senare satt den i nästa spö. En stund senare fällde det i ett spö jag flyttat bara metern från där jag satt. Samma storlek (cirka 2–3 kilo). Skymningen börjar falla och jag kommer fram till att jag ska flytta tre spön, då jag ju hade haft mest fäll i ett stråk och tänker att det vore intressant att testa längre in i kanalen mellan sjödelarna.
Sitter och kollar på närmaste spöet där en abborre verkligen inte tycker att den är bekväm. Samtidigt som jag skriver åt en kompis, lite på skämt och lite på allvar, att jag ju är kvar ute för det är i skymningen de stora madamerna jagar. Knappt skickar jag meddelandet så fäller spöet längst bort, som jag nu knappt ser. Det som händer sedan är smått overkligt. Ensam är jag, och inser att det är med råge nytt pb. Ringer en vän som kommer, gäddan får vänta i vattnet. Under tiden jag väntar plockar jag upp och mäter, till 120 centimeter. Vid väghjälp visar vågen plus 13 kilo. Vågen visar egentligen 13.87 och tidigare har vi kommit fram till att den visar lite för lite, men över 13 kilo i alla fall, och cirka 56 centimeter i omkrets. Vilken start på ismetet för säsongen.”
Natali vill också tillägga att gäddan handskades med försiktighet.
– Mellan mätning, vägning och fotning får gäddan vila i vattnet, trots att jag risker att tappa den. Det är viktigare att den faktiskt överlever än att jag får bra kort. En otroligt fin gäddmadame utan en enda skada och väldigt välmående, hälsar hon.
Läs om fler stora isgäddor: